Perjantai, 23.10.2020 
Severi
Kotimaa

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi Ari Marjetaa vastaan nostetun syytteen

  • Jani Leinonen
  • Kimmo Kirves
Ari Marjeta vapautettiin syytteistä. Ari Marjeta vapautettiin syytteistä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi Lieksan kaupunginvaltuuston entistä puheenjohtajaa Ari Marjetaa vastaan syytteet. Marjetaa syytettiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja toissijaisesti seksuaalisesta ahdistelusta. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion julkisessa osassa kerrotaan, että Marjeta ja 17-vuotias asianomistaja tekivät helmikuussa 2017 yhdessä matkan asuntoautolla Heinolaan ja Lahteen. 

Käräjäoikeuden mukaan Marjeta, 59, tarttui 17-vuotiasta kädestä kiinni kaksi kertaa ja sanoi häntä kauniiksi ja seksikkääksi. Mökillä Heinolassa Marjeta halasi asianomistajaa kahtena iltana. Paluumatkan aikana Marjeta halasi asianomistajaa ja antoi kaksi poskisuudelmaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että Marjetan ja asianomistajan välit olivat lämpimät ja luottamukselliset ennen matkaa. Käräjäoikeuden mielestä Marjetan teot olivat tällaisessa suhteessa normaalia kanssakäymistä, eikä niihin ole näytetty liittyneen seksuaalista tarkoitusta.

"Asiassa ei ole edes väitetty, että vastaaja (Marjeta) olisi kosketellut asianomistajaa (17-vuotias) sukupuolielimiin tai muihin seksuaalisesti erityisen herkkiin kohtiin", käräjäoikeus huomauttaa tuomiossaan.

Lopuksi käräjäoikeus toteaa, että lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tai seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistö ei täyty.

Valtio velvoitetaan korvaamaan Marjetan oikeudenkäyntikuluja hieman alle 15 000 euroa.

Päivitetty kauttaaltaan 14.9.2018 kello 15.30.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi