Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Kotimaa

Jopa 18 astetta voi mennä rikki viikonloppuna – sumuiset yöt uhkaavat lämpöennustetta

  • STT
Sumu voi laskea lämpötilaa etenkin aamuisin. Torstaina sumu hiipi Eiranrannassa Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA Sumu voi laskea lämpötilaa etenkin aamuisin. Torstaina sumu hiipi Eiranrannassa Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Ainakin Pohjois-Pohjanmaalla voi olla sunnuntaina jopa 18 astetta lämmintä, kertoo Ilmatieteen laitos. Muuallakin Suomessa nautitaan koko viikonloppu poikkeuksellisen lämpimästä säästä lukuun ottamatta Lappia, jossa tihkuttaa lähipäivinä.

Erityisen lämmin on näillä näkymin sunnuntaina, mutta myös perjantaina ja lauantaina voi olla läntisessä Suomessa jopa 16 astetta. Itä-Suomessa jäädään 10 asteen kieppeille. Lapissakin päästään paikoin sunnuntaina 10 asteen tienoille.

Vaikka poutaa on laajalti tiedossa, lämpimiä päiviä varjostavat sumuiset yöt, kertoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela. Sumu voi laskea lämpötilaa etenkin aamuisin, mutta iltapäivällä ja illalla auringon näkee todennäköisimmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lämpöennätystenkin odotetaan rikkoutuvan ainakin paikoin. Esimerkiksi Siikajoella Pohjois-Pohjanmaalla on ollut tähän aikaan korkeintaan 15,5 astetta 1960-luvun alusta lähtevän mittaushistorian aikana, ja nyt hätyytellään 18:aa astetta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa