Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Kotimaa

Salainen istunto - perheensä surmaamista suunnitellut nainen oikeuden eteen torstaina

  • Jaana Kainulainen
Perheensä surmaamisen suunnittelusta epäillyn 34-vuotiaan naisen oikeudenkäynti alkaa Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa ensi torstaina. Naista vastaan on nostettu syytteet törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Oikeudenkäynti on salainen ja käydään suljetuin ovin, koska juttuun liittyy alaikäinen, alle 6-vuotias lapsi. Rikoksesta epäilty 34-vuotias nainen vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 17.8.2018, ja hän on edelleen vangittuna.

Esitutkinnan perusteella rikoksen suunnittelu ja valmistelu ajoittuvat vuoden 2018 alusta kesäkuuhun saakka. Poliisin mukaan perheen yhteinen koti sijaitsee Pohjois-Karjalassa haja-asutusalueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin tutkimusten mukaan 34-vuotias nainen suunnitteli yksityiskohtaisesti perheensä surmaamista sytyttämällä tulipalon perheen yhteisessä kodissa Pohjois-Karjalassa. Poliisin loppukesän ja alkusyksyn aikana suorittaman esitutkinnan perusteella nainen on myös valmistellut käytännön toimin törkeää henkeen ja terveyteen liittyvää rikosta, jonka kohteena olisi ollut hänen alle 6-vuotias lapsensa ja lapsen isä.

Poliisi pääsi naisen jäljille lastensuojelu- ja terveysviranomaisten avustuksella.

- Alkuvaiheessa on ollut kysymys kohdennetun väkivallan uhasta. Tarkemmin en voi kommentoida asiaa. Alkuvaiheessa rikosta on pyritty ensin estämään muilla toimin. Lopulta tuli esiin seikkoja, joiden perusteella oli syytä epäillä rikosta. Ilman lastensuojelua ja terveydenhuoltohenkilöstön ammattimaista toimintaa emme olisi tässä vaan tilanne voisi olla huomattavasti pahempi, totesi tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen aiemmin Karjalaiselle.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa