Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Kotimaa

Syyttäjät vaativat hovioikeutta hylkäämään Turun terrori-iskusta tuomitun valituksen

  • STT
Abderrahman Bouanane tuomittiin käräjillä kesäkuussa kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä elinkautiseen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Abderrahman Bouanane tuomittiin käräjillä kesäkuussa kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä elinkautiseen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Syyttäjät vaativat Turun hovioikeutta hylkäämään Turun terrori-iskusta tuomitun miehen valituksen. Abderrahman Bouanane tuomittiin käräjillä kesäkuussa kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä elinkautiseen.

Hänen puolustuksensa sanoo valituksessaan, että oikeus katsoi virheellisesti Bouananen myöntäneen tekojen terroristisen tarkoituksen. Puolustus ei kuitenkaan kyseenalaista murhan tai murhan yritysten tunnusmerkistöjen täyttymistä. Käräjävaiheessa puolustus myönsi teot tappoina ja tapon yrityksinä.

Syyttäjien mukaan käräjäoikeuden tuomio on oikea eikä sitä ole aihetta muuttaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Varsinais-Suomen käräjäoikeuden asiassa antama tuomio on kaikilta osin laadukas ja myös lopputulemaltaan oikea. Käräjäoikeus on arvioinut pääkäsittelyssä vastaan otetun näytön oikein ja tehnyt arvioimastaan näytöstä oikeat ja perustellut johtopäätökset, syyttäjät toteavat.

Iskussa kuoli elokuussa 2017 Turun keskustassa kaksi naista ja lisäksi haavoittui kahdeksan muuta ihmistä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa