Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
Kotimaa TILAAJILLE

"Nykyinen vanhuuskäsite peräisin 1800-luvulta" - professorin mielestä yli 65-vuotiaita ei pitäisi niputtaa yhdeksi massaksi

  • Sanna Inkinen / Uutissuomalainen
  • Marko Happo
Itä-Suomen yliopiston sosiaalityön professori Marja Vaarama on puhunut silver economysta eli ikääntymiseen liittyvistä markkinoista jo pitkään. Lisäksi hän on muun muassa kommentoinut silver economya käsittelevää Suomen EU-puheenjohtajuuspaperia. "Hiljalleen on alettu ymmärtää se valtava kulutuspotentiaali, joka hyvinvointiin tottuneella ikäihmisporukalla on", hän toteaa. Itä-Suomen yliopiston sosiaalityön professori Marja Vaarama on puhunut silver economysta eli ikääntymiseen liittyvistä markkinoista jo pitkään. Lisäksi hän on muun muassa kommentoinut silver economya käsittelevää Suomen EU-puheenjohtajuuspaperia. "Hiljalleen on alettu ymmärtää se valtava kulutuspotentiaali, joka hyvinvointiin tottuneella ikäihmisporukalla on", hän toteaa.

Marja Vaaraman mukaan ikääntyneiden potentiaali kuluttajina ja matkailijoina on vähitellen alettu ymmärtää Suomessakin.

Professori Marja Vaarama aloitti viime syksynä erään luentonsa sanomalla:

- Tässä teillä on edessänne 65-vuotias suomalainen vanhus, yhteiskunnan taakka ja menoerä, joka käy täyspäiväisesti töissä ja luennoi teille.

Tutustu 5e viisi viikkoa Lue juttu hintaan 0,95 eur

Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa