Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Kotimaa

Kaksi kolmesta suomalaisesta tukee EU-jäsenyyttä

  • STT
EU-jäsenyyden tuki Suomessa on pysynyt vakaana. Lehtikuva/AFP EU-jäsenyyden tuki Suomessa on pysynyt vakaana. Lehtikuva/AFP
Selkeä enemmistö eli 69 prosenttia suomalaisista pitää Suomen jäsenyyttä Euroopan unionissa hyvänä asiana, ilmenee tuoreesta eurobarometristä.

Lukema on prosenttiyksikön matalampi kuin kesäkuun kyselyssä, mutta silti selvästi EU-maiden keskiarvoa korkeampi. Eurooppalaisista 59 prosenttia suhtautuu myönteisesti maansa EU-jäsenyyteen.

EU:n kannatus on suurinta Irlannissa ja Luxemburgissa. Kielteisimmin unionin jäsenyyteen suhtaudutaan Italiassa, Tshekissä ja Britanniassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomalaisista yli 40 prosenttia katsoo, että Euroopan parlamentin pitäisi asettaa etusijalle ilmastonmuutoksen torjunta ja ympäristön, merien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Seuraavaksi tärkeimpinä huolenaiheina pidettiin syrjäytymisen ja köyhyyden torjuntaa sekä terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa.

Tutkimusyhtiö Kantarin tekemään kyselyyn vastasi lokakuussa yli 27  000 ihmistä eri puolilla Eurooppaa. Suomessa vastaajia oli runsaat tuhat.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta