Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Kotimaa

Äidin epäillään murhanneen alle kouluikäisen lapsensa Espoon Suurpellossa – nainen on poliisin mukaan tunnustanut teon

 • STT
Naista epäillään alle kouluikäisen lapsensa murhasta Espoon Suurpellossa, kertoo poliisi. Poliisin mukaan teko tapahtui sunnuntai-iltana asunnossa.

–  Teon tapahtuessa he ovat olleet asunnossa kaksin, eikä tekoon liity muita osallisia, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Nainen on poliisin mukaan tunnustanut teon ja hänet on keskiviikkona vangittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Esitutkintamateriaalin julkisuutta rajoittavan lainsäädännön vuoksi emme voi antaa asiasta tämän tarkempia tietoja tässä vaiheessa ja tuskin myöhemminkään, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ilmari Hallamaa.

Poliisin mukaan sekä äiti että lapsi ovat Britannian kansalaisia. Käräjäoikeuden vangitsemistietojen mukaan nainen on 35-vuotias. Väestötietojen mukaan häneltä löytyy osoite Espoosta.

Lapsensurmat poikkeavat usein muista henkirikoksista

Suomessa vuonna 2012 tehdyn selvityksen mukaan oman lapsensa surmaavat poikkeavat keskimäärin muiden henkirikosten tyypillisistä tekijöistä.

Päinvastoin kuin muissa henkirikoksissa, tekijä ei ole yleensä ollut tekohetkellä humalassa ja tekijöistä vain harva on ylipäänsä ollut päihteiden väärinkäyttäjä. Lisäksi lapsensurmatapauksissa työttömien osuus tekijöistä on muita henkirikoksia pienempi.

Sisäministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvittivät taustoja perhe- ja lapsensurmissa, jotka olivat tapahtuneet vuosina 2003–2012.

Selvityksessä olivat mukana kaikki poliisin kirjaamat alle 15-vuotiaisiin lapsiin kohdistuneet surmat noin kymmenen vuoden ajalta, joissa tekijänä on ollut lapsen vanhempi. Tapauksia oli kaikkiaan 35, ja niissä kuoli 48 lasta sekä seitsemän puolisoa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia

 • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
 • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa