Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kotimaa

Ylioppilaskunnan hallitus esittää Uljas-lehden lakkauttamista

  • Karjalainen
Itä-Suomen ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus esittää edustajistolle mallia, jossa koko ylioppilaskunnan viestintä, myös toimituksellinen sisältö, koottaisiin yhdelle nettisivulle. Malli ei sisällä paperi- tai nettilehteä.

Hallituksen puheenjohtajan Marjo Turusen mukaan sitä ei ole vielä mietitty, olisivatko sivut ISYY:n sivut. Vihreän vasemmiston Toivo Haimi jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee 9.11. kokoontuva edustajisto. Muina vaihtoehtoina edustajistolle esitetään, että Uljas muuttuu vain nettilehdeksi, että henkilöstöä karsitaan yhdellä tai että tilanne pidetään ennallaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uljaan toimituksessa esitys ei ilahduta.

-  Ylioppilaslehti on paljon muutakin kuin ylioppilaskunnan tiedotuslehti, päätoimittaja Jarkko Kumpulainen sanoo.

-  Käytännössä kuulostaa hyvin hankalalta tehdä mielekästä kolmessa eri kaupungissa sijaitsevalla kampuksella ilmestyvää lehteä osana ylioppilaskunnan verkkosivuja yhden työntekijän voimin, Joensuun kampustoimittaja Pasi Huttunen kommentoi.

Säästöjä haetaan Uljaan alijäämän takia. Hallituksen mukaan kaiken viestinnän kokoaminen yhdelle sivustolle toisi 35  000 euron säästöt, joskin uuden sivuston luominen toisi myös kuluja. Kumpulaisen mukaan paperi-Uljaan lakkauttaminen ei toisi säästöjä, vaan 6  000 euroa lisää alijäämää.

-  Meillä on poikkeuksellisen hyvä mainosmyynti.

Uljaalla on kaksi työntekijää.

Ylioppilaskunnassa on parhaillaan käynnissä edustajistovaalien ennakkoäänestys. Marjo Turusen mukaan vaalit eivät vaikuta nykyisen hallituksen työhön.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi