Torstai, 21.11.2019 
Hilma
Kotimaa

Mäkisalo-Ropponen vaatii energianuuskan myyntikieltoa alaikäisille

  • Karjalainen
Joensuulainen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) on jättänyt eduskunnassa kirjalliseen aloitteen, jossa vaaditaan niin sanotun energianuuskan myyntikieltoa alle 18-vuotiaille. Mäkisalo-Ropposen aloitteen on allekirjoittanut viisi muuta kansanedustajaa, jotka edustavat eri puolueita.

Energianuuska on nikotiiniton tupakkajäljitelmä, joka muistuttaa ulkoisesti nuuskaa. Sen sisältää piristäviä ainesosia kuten vihreää teetä, kofeiinia sekä ginsengiä. Sitä voi ostaa vapaasti kioskeilta, eikä tuotteen ostamiseen ole ikärajoja.

-  Energianuuskasta on tullut lasten ja nuorten keskuudessa muoti-ilmiö, joka vahvistaa myönteisiä mielikuvia nuuskasta. Mäkisalo-Ropposen aloitteessa todetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Nuorille ja lapsille ei tulisi tarjota käyttömahdollisuutta tuotteelle, jonka avulla he oppivat nuuskan käyttötavan ja siirtyminen nuuskan käyttöön helpottuu, vaatimusta perustellaan.

Lisäksi Mäkisalo-Ropponen vaatii, että valistusta energianuuskan haitoista ja riskeistä on lisättävä erityisesti urheiluseuroissa ja kouluissa.

-  Mitä aiotaan tehdä energianuuskan myynnin kieltämiseksi alle 18-vuotiaille? Mäkisalo-Ropponen kysyy hallitukselta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa