Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Kotimaa

Vangit haastavat vartijoita oikeuteen - jo 300 tapausta

  • Karjalainen
Vangit ovat haastaneet noin 300 vankiloiden vartijaa oikeuteen ja vaativat heiltä korvauksia. Vartijoiden väitetään katsoneen vankien rekisteritietoja ilman lupaa, kertoo Savon Sanomat.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun vartijoihin kohdistuu järjestelmällinen haitantekokampanja. Ilmiö alkoi pienimuotoisesti jo pari vuotta sitten mutta on paisunut koko maan laajuiseksi.

Haastesuma alkoi, kun muutama vanki pyysi lokitietoja siitä, ketkä ovat katsoneet heidän tietojaan Rikosseuraamuslaitoksen tietojärjestelmästä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tietopyyntöjä alkoi tulla viime vuonna isona sumana. Viime vuoden lopulla ja tänä vuonna ilmiö levisi Etelä-Suomen vankiloista koko Suomeen.

Rekisteritietoja saaneet vangit kävivät nimilistat läpi ja tekivät rikosilmoituksia vartijoista, jotka olivat tietoja katsoneet.

-  Haasteita on tullut 300, mutta niiden taustalla on vain muutama henkilö. Haasteissa vastaajina on vankiloiden virkamiehiä sekä Rikosseuraamuslaitos, kertoo Rikosseuraamusviraston pääjohtaja Esa Vesterbacka.

Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi