Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Uusilla busseilla matkustaminen sujuu jo Joensuussa

Bussikuski Pentti Repo kulketti matkalaisia alkuviikosta kakkoslinjalla. Asiakkailta on hänen mukaansa tullut myönteistä palautetta uudistuksesta. Bussikuski Pentti Repo kulketti matkalaisia alkuviikosta kakkoslinjalla. Asiakkailta on hänen mukaansa tullut myönteistä palautetta uudistuksesta.
Joensuun bussiliikennöinti mullistui kuun vaihteessa, kun linjat, aikataulut ja bussit uusittiin. Tämän jälkeen liikennöintiin on tehty jonkin verran hienosäätöä.

Linjaa 2A lyhennettiin 12.7. Marjalan päästä, ja 18.7. siitä napsaistaan vielä keskeltä pätkä pois.

Jatkossa bussit eivät Utraan päin mennessä aja Ruuhitien lenkkiä, vaan ne kulkevat suoraan Utrantietä Mustosenkadulle. Utrasta takaisin keskustaan ajavat linjan 2A bussit kiertävät kuitenkin normaalisti Ruuhitien kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muita suuria muutoksia ei joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remeksen mukaan pitäisi enää tulla kesäaikataulun vuoroihin.

Seuraavan kerran bussiliikenne muuttuu 7. elokuuta, kun bussit siirtyvät talviaikatauluun.

Linjauudistukseen liittyy kuitenkin vielä puuhaa. Kaikki yli 700 bussipysäkkiä eivät ole saaneet ajan tasalla olevia kylttejä. Niissä voi siis yhä olla vanhojen linjojen tiedot.

Uudistuneen bussiliikenteen käyttö tuntuu jo sujuvan paikallisilta.

-  Tällä iällä vei hetken ennen kuin asiat alkoivat selvitä. Ensin ihmiset puhuivat, että pysäkit ovat niin kaukana, mutta meille bussiuudistus oli parannus, koska ne ovat aiempaa lähempänä. Näen bussit hyvin ikkunasta, Toini Varonen, 68, kertoo.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi