Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Maaliskuun räjähdysonnettomuus selvitetty - tuotanto käyntiin marraskuussa

  • Karjalainen
Fortum Power and Heat Oy:n Joensuun bioöljylaitoksella voidaan jatkaa näillä näkymin tuotantoa marraskuun aikana. Bioöljyn valmistus on ollut keskeytettynä viime maaliskuun räjähdysonnettomuuden jälkeen.

-  Prosessimuutokset alkavat olla valmiit ja koestukset jatkuvat tällä viikolla. Jos koestukset etenevät hyvin, niin marraskuun aikana päästään tuotantoon, kertoo Fortum Heatin aluejohtaja Timo Partanen.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin selvityksen mukaan maaliskuisen onnettomuuden pääsyynä oli typetyksen epäonnistuminen, minkä vuoksi laitteistoon jäi syttyvää pyrolyysikaasua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Partasen mukaan riskit on nyt tunnistettu ja analysoitu ja muutokset tehty Tukesin edellytysten mukaan, jottei vastaavaa onnettomuutta pääse enää sattumaan.

-  Tiedossa toki oli, että uuden tekniikan käyttöönotossa on haasteita, mutta tällaista ei osattu odottaa. Toivon mukaan vaikeudet ovat nyt takanapäin.

Partasen mukaan bioöljyn alkuperäisiin tuotantosuunnitelmiin on tullut nyt lähes vuoden viivästys.

Fortum alkoi valmistaa Joensuussa viime vuoden marraskuussa metsähakkeesta lämmityskäyttöön sopivaa pyrolyysiöljyä. Laitos on lajissaan ensimmäinen teollisessa mittakaavassa koko maailmassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi