Maanantai, 6.7.2020 
Esa, Esaias
Kotimaa

Vain ulkoministerin salkku kelpaa - Paavo Väyrynen ei lähde rivikansanedustajaksi

  • Karjalainen
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen puhui noin 30-henkiselle yleisölle perjantaina Joensuussa EU:sta sekä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen puhui noin 30-henkiselle yleisölle perjantaina Joensuussa EU:sta sekä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) on ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa, mutta pelkkä riviedustajan paikka ei kelpaa hänelle.

Väyrynen tavoittelee ulkoministerin salkkua, ja jos paikka hallituksessa ei aukea, hän jatkaa nykyistä työtään Euroopan parlamentissa.

-  Tietenkin puolueen sisäinen kilpailukin on voimakasta, Väyrynen myöntää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ulkoministerinä Väyrynen jatkaisi samoilla linjoilla kuin nykyinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

-  Tuomiojan linja on ollut hyvä, enkä näe siinä mitään korjaamista. Painottaisin itse enemmän globaaleja kysymyksiä, koska perehdyin tähän näkökulmaan, kun edellisessä hallituksessa olin ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä.

Väyrynen piti Joensuussa perjantaina Eurooppalainen Suomi 2020 -tilaisuuden. Rahoitus tilaisuuteen tuli EU:lta parlamenttiryhmien jäsenilleen antamista toimintavaroista. Väyrynen kuuluu parlamentissa Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi