play

Ranskalaiset innostuivat Karelia à la carte -verkostosta

Toimitus

Pohjois-Karjala on ollut kolme vuotta mukana kuuden alueen kansainvälisessä elintarvikehankkeessa. Vuoden lopussa päättyvän i4Food-hankkeen tavoitteena on edistää kunkin alueen elintarvikealan kilpailukykyä toisten alueiden menestystarinoista oppimalla.
 
Mukana olevat alueet ovat kattavasti esitelleet omia parhaita käytäntöjään elintarvikealalta. Pohjois-Karjala on tuonut esille Karelia à la carte -verkoston toimintaa, kaupoissa järjestettyjä pientuottajien lähiruokapäiviä, maaseudun yrittäjyyttä lisäävää Masva-hanketta ja elintarvikealan koordinointityötä.
 
Erityisesti ranskalaiset, Lyonin lähialueen elintarvikealan asiantuntijat, kiinnostuivat Karelia à la carte -verkoston toiminnasta. Ranskalaiset ovat olleet tiiviisti yhteydessä ProAgria Pohjois-Karjalan Johanna Rinnekariin (kuvassa oikealla) ja mitä ilmeisimmin heidän tavoitteena on käynnistää vastaavaa toimintaa kuuluisaan ruokakaupunki Lyoniin.
 
- Olen käynyt hyvää vuoropuhelua lyonilaisten kanssa - samalla itsekin joutuu pohtimaan miten ja miksi asioita on verkostossamme vuosien varrella tehty. Verkosto perustettiin jo vuonna 1991. Tänä päivänä mukana on yli 70 ravintola-, elintarvike- ja matkailualan yrittäjää eri puolilta maakuntaa, Rinnekari taustoittaa.
 
- Tällaiset hankkeet ovat siitä antoisia, että ne ovat aina myös vaihtokauppaa, sillä ranskalaiset ovat kertoneet omasta erittäin mielenkiintoisesta ruokamerkistään nimeltään ”Marque Savoie”. Kyseinen paikallisia elintarvikkeita markkinoiva merkki kertoo, että tuotteet on valmistettu Ranskassa juuri Savoien alueella. Meillähän on käytössä vastaava ”Työtä Pohjois-Karjalasta” -merkki.