play

Kaikki pyörällä töihin keskiviikkona

keskiviikkona vietetään Pyörällä töihin -päivää.

keskiviikkona vietetään Pyörällä töihin -päivää. Kuva: Ville Lehvonen

Karjalainen

Parhaillaan vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Teema on, että polkupyörä on autoa parempi kulkuneuvo. Teemalla halutaan korostaa muun muassa pyöräilyn monia hyvinvointivaikutuksia niin ihmiselle, ympäristölle kuin yhteiskunnallekin.

Siksi keskiviikkona vietetään Pyörällä töihin -päivää, johon osallistuu myös Joensuun kaupunki. Työnantajana kaupunki kannustaa työntekijöitään jättämään keskiviikkona auton kotiin ja tulemaan töihin polkupyörällä.

Pyörällä töihin -kampanja tullaan toteuttamaan jatkossa joka vuosi. Tavoitteena on lisätä vuosi vuodelta työmatkapyöräilijöiden määriä.

Joensuussa ja seudun kunnissa on menossa pari vuotta kestävä hanke kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi. Hankkeen aikana järjestetään erilaisia tapahtumia ja tempauksia arkiliikunnan lisäämiseksi. Samoin pyritään lisäämään asukkaiden ja päättäjien tietoisuutta kävelyn ja pyöräilyn vaikutuksista.

Erityisesti halutaan vaikuttaa kuntatyöntekijöiden kulkutapaan, lasten ja opiskelijoiden liikkumiseen sekä päättäjien asenteisiin.