Tiistai, 26.1.2021 
Joonatan
Kotimaa

Suden metsästäminen saa tukea - "Uhka synnyttää pelkoa"

  • Karjalainen
Koululaisille on Pohjois-Karjalassa järjestetty ylimääräisiä kyytejä susien vuoksi. Koululaisille on Pohjois-Karjalassa järjestetty ylimääräisiä kyytejä susien vuoksi.

Suden metsästäminen on herättänyt kuumia tunteita pitkin syksyä ja alkutalvea.

-  Tosiasiat ja mielipiteet sekoittuvat susikeskustelussa, jota leimaavat kaukana toisistaan olevat äärilaitojen käsitykset. Kovinta ääntä huutavat äärimielipiteet saavat suurimman huomion. Maltti unohtuu ja maalaisjärki, Karjalaisen pääkirjoituksessa todetaan.

Viranomaisten mukaan Suomessa on parisataa sutta. Riista- ja kalatalouden tutkimuskeskus (RKTL) arvioi havaintoseurannan perusteella, että eri puolilla Suomea saalistaa nyt 29-41 susilaumaa. Määrä on lisääntynyt kuluvan vuoden aikana. RKTL:n mukaan jopa joka neljäs susilaumoista liikkuu Pohjois-Karjalassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Tässä tilanteessa on helppo tukea Metsästäjäliiton vaatimusta susien kannanhoidollisen metsästyksen käynnistämisestä mahdollisimman pian (Karjalainen, 10.12.). Säädelty, valikoiva ja kestävä kannanhoidollinen metsästys pitää susikannan elinvoimaisena, mutta myös ihmisarkana, mikä on tärkeä turvallisuuskysymys. Uhka synnyttää pelkoa, josta on lyhyt matka susivihaan, pääkirjoitus linjaa.

-  Hirvikoirien menetyksissä ei ole kyse vain tuhansista euroista vaan myös inhimillisistä arvoista. Koira on perheenjäsen.

Lue koko pääkirjoitus täältä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi