Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Kotimaa

Kohulaki ei katkaise urheilubaarin visaperinnettä - "Kielto ei vaikuta tuon taivaallista"

  • Arttu Koistinen

Yle uutisoi keskiviikkona oululaisesta Snooker Time -ravintolasta, jonka maanantaisessa pubivisassa ei jaettu lainkaan palkintoja. Palkintokaljatuopin korvaaja ei keksitty.

Ylen mukaan ilmaiset olutlipukkeet visojen palkintoina ovat ollutta ja mennyttä. Vuodenvaihteessa voimaan tulleet muutokset alkoholilaissa kieltävät juomalipukkeiden jakamisen palkintoina.

- Tämä liittyy 1.1.2015 voimaan tulleeseen alkoholilain 33. pykälän muutokseen. Lain mukaan alkoholijuomien mainonta on kielletty, jos siinä käytetään kuluttajan osallistumista peliin, arpajaisiin tai kilpailuun, kertoo valvontavirasto Valvirasta lakimies Kristiina Meriläinen Ylelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuulaisessa Jet Set Bar -ravintolassa on tunnetusti järjestetty lauantaisin urheiluvisoja, joissa kolmen kierroksen ja pääpalkinnon voittajille on ojennettu yksittäisiä tuoppeja.

- Esimerkiksi kuuden henkilön voittoisa joukkue on saanut kolme tuoppia, ja kilpailijoiden on täyttynyt miettiä, miten juomat jakavat. Emme siis puhu kauheista alkoholimääristä. Tuoppi on osoitus, että on pärjännyt kilpailussa, Jet Set Barin yrittäjä Mika Vähäniitty puntaroi.

Vähäniityn mukaan urheiluvisaan osallistuu tavallisesti 30-70 kilpailijaa.

- Jet Set ei aio luopua pitkäaikaisesta perinteisestä urheiluvisasta eikä siinä annettavista palkinnoista. Nyt vain pitää keksiä keino, miten entinen palkintokäyttäytyminen voidaan pitää jatkossakin. Kyseinen kielto ei vaikuta liiketoimintaamme tuon taivaallista.

Joensuun tshekkihenkisessä Hostina Piimälinna -pubissa järjestetään perjantaisin tietokilpailu. Lakipykälien vuoksi kilpailun voittajat saavat muun muassa makkaraa, karvalakkeja ja tshekkiläisiä esiliinoja, ravintolapäällikkö Petri Sjöblom luettelee.

Älynystyröitään tshekkipubissa hieroo tavallisesti kuutisenkymmentä kilpailijaa. Sjöblomin mukaan kilpailijat eivät ole kyselleet kosteiden palkintojen perään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi