Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Matkailu

Sininen tie uudisti matkailutiemerkkinsä

Sininen Tie oli ensimmäinen matkailutie, joka liikenneministeriön kokeiluluvalla pystytti tienvarsimerkit 1990-luvulla. Nyt  Sininen tie on uusinut matkailutiemerkit kokonaisuudessaan.

- Opastustehtävänsä lisäksi matkailutiemerkeillä on suuri merkitys tienkäyttäjien kiinnostuksen herättäjänä. Tavoitteena on, että kerran tien päällä havaitut matkailutiemerkit johtavat siihen, että tiehen ja sen varrella oleviin nähtävyyksiin, aktiviteetteihin ja palveluihin palataan tutustumaan tarkemmin esimerkiksi lomamatkan yhteydessä, Suomen Sininen tie ry perustelee.

- Tienvarsimerkit luovat kuvaa matkailutien ja sen palvelujen tasosta. Hyväkuntoiset merkit ovat osa matkailutien ja sen palvelujen imagoa.

Palvelukohteiden opastusmerkkiuudistuksessa vuonna 2007 mahdollistettiin matkailutietunnuksen käyttö yksittäisten kohteiden ja palveluiden opastuksessa. Jatkossa tarkoituksena on, että matkailutietunnuksella tien lähipiirissä olevat yritykset ja muut kohteet voidaan kytkeä nykyistä selvemmin matkailutiehen ja sen markkinoinnin piiriin.

Sinisen Tien vaikutusalueella olevat yritykset voivatkin tietyin edellytyksin saada  Sinisen Tien tunnuksen liitetyksi omiin opasteisiinsa. Alustavan luettelon mukaan kohteita, jotka halutessaan voisivat käyttää Sinisen Tien tunnusta opasteissaan, on tien varrella noin 200 kappaletta.

Sininen tie on matkailutie, joka kulkee Suomessa Niiralan raja-asemalta Vaasaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa