Tiistai, 19.1.2021 
Henri, Henna, Heikki
Kotimaa

Kuntayhtymän johtaja asukkaalle: Jokainen vastuussa omasta pysäköinnistä

  • Arttu Koistinen

Joensuun Niinivaaralla asuva henkilö on harmitellut sairaanhoitopiirin työntekijöiden jättäneen autojaan esimerkiksi Niinivaarankadun taloyhtiöiden vieraspaikoille ja risteävien teiden varsille. Hänen mukaansa autot vaikeuttavat asukkaiden arkielämää.

Kuntayhtymän johtajan Ilkka Naukkarisen korviin ei ole kantautunut tieto laajamittaisesta pysäköintiaallosta sairaalan lähikaduilla.

- Yksityishenkilö vastaa siitä, minne hän pysäköi autonsa. Jos pysäköinnistä aiheutuu haittaa ulkopuolisille tai jos pysäköinninvalvonta muistuttaa pysäköinnistä, jokainen kantaa itse vastuun, Naukkarinen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niinivaaran asukkaan mukaan kaksi työntekijää on sanonut syyksi lähikadun varteen pysäköinnille sairaalan parkkitalon korkeat pysäköintimaksut.

- Työnantaja on järjestänyt työntekijöille pysäköintipaikan, jonka hinta on kohtuullinen. Enempää emme mekään voi tilanteessa tehdä, Naukkarinen sanoo.

Työntekijälle tolppapaikka parkkitalossa maksaa 40 euroa kuukaudessa. Vuosikustannus on 480 euroa.

Sairaalan henkilökunta vaati viime vuonna maksujen kohtuullistamista, ja JHL:n Pohjois-Karjalan ammattiosasto ja Tehyn Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymän ammattiosasto järjestivät keskussairaalassa ulosmarssin pysäköintimaksujen johdosta.

Karjalainen kertoi pysäköintiongelmasta aiemmin perjantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi