Perjantai, 23.10.2020 
Severi
Kotimaa

Karhun kuvannut nainen: En uskonut, että tästä nousisi tällainen haloo

  • Arttu Koistinen
  • Riikka Tauriainen

Kiihtelysvaaralainen Riikka Tauriainen, 27, otti sunnuntai-iltana ikimuistettavan valokuvan.

Hän oli ulkoiluttamassa koiriaan Viljoa ja Ninjaa Kiihtelysvaaran kirkonkylän lähistöllä Saavanpuron maisemissa metsäautotiellä.

Koirat olivat vapaana, koska Tauriaisella oli tarkoitus kuvata niitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tauriainen oli ottanut kuvia Viljosta ja kääntyi valokuvaamaan irlanninsusikoira Ninjaa ”sarjatulella”. Kamera ottaa nopeasti kahdeksan kuvaa.

Tapahtuu jotain odottamatonta: ensimmäisissä kuvissa koira tuijottaa kaukaisuuteen ja taka-alalla seisoo säikähtänyt karhu takajaloillaan parinkymmenen metrin päässä. Seuraavissa kuvissa on puita, puiden latvoja ja taivasta.

- Kun näin karhun, ensimmäinen ajatukseni oli saada koirat äkkiä pois, ettei niille kävisi mitään, Tauriainen kertaa ”harvinaisen ja puhtaan vahinkolaukauksen” jälkimaininkeja.

Tauriainen sai pidettyä koiransa lähistöllä, eivätkä ne lähteneet karhun luokse. Hetken kuluttua karhu poistui tilanteesta oikealle metsään, ja Tauriainen puolestaan poistui koirineen taaksepäin.

- Karhu seisoi jonkin aikaa ja haisteli. Älytön tilanne. En oikeastaan pelännyt. Vasta myöhemmin alkoi mietityttää. Olihan kokemus säväyttävä.

Paljon luonnossa liikkuva Tauriainen ei vieläkään sinänsä pelkää petoja. Hän kertoo kunnioittavansa luontoa ja metsän asukkeja.

- Näin nuorempana karhun autosta. Olen nähnyt ilveksen Kiihtelysvaarassa ja suden Parikkalassa. Ahmaa en vielä ole nähnyt luonnossa.

Tauriainen arvelee tuulen suunnan olleen syy sunnuntaiselle kohtaamiselle.

- Minulle on tärkeää, etteivät koirani tai minä häiriköi luonnossa. On tärkeää väistää muita. Karhu saa olla rauhassa, Tauriainen korostaa ja kertoo luonnon olevan hänelle henkireikä.

Tauriainen kertoi tarinansa ensimmäisen kerran irlanninsusikoirarodun suljetussa Facebook-ryhmässä, koska Tauriaisen mielestä hänen koiransa toimi tilanteessa mallikelpoisesti. Ryhmän jäsenet pyysivät Tauriaista julkiasemaan tarinansa ja kuvansa omalla seinällään sunnuntai-iltana.

- Tarina lähti leviämään, leviämään ja leviämään. En uskonut, että tapauksesta nousisi tällainen haloo, koulunkäynnin- sekä aamu- ja iltapäivätoiminnanohjaajaksi opiskeleva Tauriainen sanoo.

Lue lisää täältä.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Jutusta korjattu Ninjan roduksi irlanninsusikoira 27.4.2015 kello 17.01.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi