Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

EU-parlamentti: Lomakuvia voitava jakaa jatkossakin

Arkistokuva Arkistokuva

Euroopan parlamentti ei suosita julkisista rakennuksista ja teoksista otettujen kuvien julkaisemisen luvanvaraistamista. Parlamentti päätti asiasta täysistunnossa torstaina.

Päätöksen taustalla on Euroopan parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunnassa valmisteltu raportti Euroopan unionin yhteisestä tekijänoikeuslainsäädännöstä.

Valiokunta äänesti aiemmin keväällä alkuperäiseen raporttiin muutoksen, jonka mukaan julkista rakennusta tai teosta esittävän kuvan julkaisemiseen olisi tarvittu lupa teoksen tekijänoikeuksien haltijalta. Raportin alkuperäisessä versiossa suositettiin, ettei julkaisemiseen tarvittaisi etukäteistä lupaa missään EU:n alueella. Nyt lupa tarvitaan esimerkiksi Ranskassa ja Belgiassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suosituksen muutettu versio olisi voinut johtaa tilanteisiin, joissa esimerkiksi lomakuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa olisi tullut luvanvaraiseksi, jos kuvassa olisi näkynyt tekijänoikeuden suojaama rakennus tai teos.

Euroopan komission odotetaan esittävän lainsäädäntöä tekijänoikeuksista loppuvuodesta. Parlamentin raportin tarkoituksena on valmistella komission esitystä osoittamalla parlamentin tahtoa ja odotuksia asiassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi