Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

Poliisi Kempeleen tapauksesta: Ihmiset, älkää sortuko ylilyönteihin

Aihekuva Aihekuva

Kempeleen eilisiltaisiin tapahtumiin liittyen asianomistajaa on tänään puhutettu lyhyesti ja saatu hieman lisävalaistusta, mitä on tapahtunut, poliisi tiedottaa tiistaina.

- Uhri on vielä järkyttynyt tapahtumasta eikä kaikilta osin ole pystynyt kertomaan tapahtumista. Hänet kuulustellaan asiaan, kun hänen kuntonsa antaa siihen mahdollisuuden.

Poliisin mukaan epäiltyjä ei ole vielä pystytty kuulemaan tulkkiongelmasta johtuen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tarvittavat tulkit ovat tällä hetkellä täystyöllistettyjä muissa tulkkaustehtävissä ja aikataulujen yhteensovittaminen on haasteellista.

- Paikalle tulleet kaksi ulkopuolista henkilöä kuullaan tänään todistajina, mutta tiedossa on jo, että he eivät ole nähneet itse tapahtumia vaan ovat tulleet paikalle tapahtumien jo loputtua.

Näillä näkymin epäiltyjen kuulustelut saadaan aloitettua huomenna, poliisi tiedottaa.

- Tutkinnan ollessa vielä aivan alkuvaiheessaan, poliisi ei voi kommentoida tapahtumien kulkua tämän enempää.

- Tiedottamista rajoittavat myös asianomistajan ikä; tutkinnan alla olevat rikokset, joiden esitutkintamateriaali on lähtökohtaisesti salassa pidettävää sekä asiaan liittyvät ulkomaalaisasiat, jotka myös ovat suurelta osin salassa pidettäviä, poliisi perustelee.

Poliisi toivoo, että ihmiset malttavat mielensä "mieltä kuohuttavassa asiassa eivätkä sorru ylilyönteihin missään suhteessa".

- Poliisi pyrkii kaikessa toiminnassaan siihen, että asiassa kuin asiassa tapahtumien kulku saadaan selvitettyä puolueettomasti ja objektiivisesti ja asialla lietsonta suuntaan tai toiseen ei edesauta tämänkään asian selvittämistä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa