Perjantai, 5.3.2021 
Leila, Laila
Kotimaa

Tyrmistys hautajaisissa: Haudan reuna petti, arkku ja kaksi kantajaa putosi hautaan

  • Karjalainen
Kuva ei liity tapaukseen. Kuva ei liity tapaukseen.

Iäkkään veteraanin hautajaisissa Kiihtelysvaarassa sattui lauantaina harvinainen, saattoväkeä järkyttänyt onnettomuus, kun haudan toinen reuna petti arkkua hautaan laskettaessa.

Seinämän pettämisen seurauksena sekä arkku että kaksi sen kantajaa putosi haudan pohjalle. Samassa rytäkässä hautaan putosi myös sen reunalla ollut hautakivi tai sen jalusta.

Arkku jäi haudan pohjalle kyljelleen. Toinen kantajista putosi hautaan jalat, toinen pää edellä. Jälkimmäinen sai vammoja pään seudulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Onni onnettomuudessa oli, ettei hautakivi pudonnut kummankaan kantajan päälle. Paikalla olleiden mukaan tilanteessa oli aineksia hyvinkin vakavaan onnettomuuteen.

Sekava tilanne haudan äärellä kesti melko kauan, kun ensin autettiin hautaan pudonneet kantajat ylös ja hoivattiin heitä ambulanssia odoteltaessa.

Tilanteen rauhoituttua hautaustoimitusta jatkettiin saattovirrellä, jonka jälkeen siirryttiin muistotilaisuuteen ajatuksena, että seurakunnan toimihenkilöt nostavat arkun myöhemmin ylös ja hoitavat hautajärjestelyt loppuun.

Seurakunnan työntekijät ja hautajaisväki nostivat arkun kuitenkin tasaiselle maalle ennen muistotilaisuuteen lähtöä.

Lue lisää täältä.

Jutun viimeistä lausetta täsmennetty 7.12.2015 kello 11.53.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi