Sunnuntai, 19.5.2019 
Emma, Emilia, Milla
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Häirikkösusien kaatamisesta päättävä poliisi: Kavereita et näillä ratkaisuilla saa

Komisario Sami Joutjärvi selvittää Itä-Suomen poliisin Facebook-tilillä, mitä kaikkea poliisin pitää ottaa huomioon häirikkösusien kaatamisesta päätettäessä.

Pohjois-Karjalassa poliisi on määrännyt tänä talvena lopetettavaksi jo viisi sutta, joista viimeisin viikonloppuna Juuassa.

- Ihmisten hengen ja terveyden vaarantuminen suden tai susien liikkumisen takia ovat poliisille suht helppoja arviointikohteita. Eläimen terveydentila tai vammat jo huomattavasti hankalampia, mutta turvallisuuden kokeminen ja erityisesti sen vaarantuminen onkin sitten jo lähes mahdotonta, Joutjärvi pohjustaa.

- Susiin liittyvä turvallisuus tai turvattomuus koetaan aika lailla eri tavalla ihmisestä, perhetilanteesta, elämänkokemuksesta ja asuinpaikasta riippuen, hän muistuttaa.

Joutjärvi huomauttaa, etteivät kotieläinvahingot saa vaikuttaa poliisin ratkaisuihin.

- Ja montako karkotuskertaa ja -kilometriä on riittävästi? Eli perin helppo homma ja kavereita et näillä ratkaisuilla saa, teit sitten niin tai näin.

Edellisen kaatopäätöksen Pohjois-Karjalan poliisi joutui tekemään viime viikonloppuna Juuassa, jossa susi liikuskeli kirkonkylällä.

- Perästä todennäköisesti kuuluu, ja yksittäisen virkamiehen tapahtuma-aikaisilla tiedoilla tekemä päätös ruoditaan jälkikäteen pidemmän kaavan mukaan, Joutjärvi kirjoittaa.

Koko Joutjärven kirjoitus on nähtävillä täällä.

Lisää aiheesta: Juuan kirkonkylällä liikkunut susi ammuttiin sunnuntaina

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa