Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Kulttuuri

Tämän vuoden Viscult alkaa ensi viikolla

  • Karjalainen

Tämän vuoden Viscult aloitetaan ensi tiistaina kello 18 Elokuvateatterikeskus Tapiossa.

Jouko Aaltosen 70-luvun poliittista laululiikettä kuvaava elokuva Kenen joukoissa seisot (2006) nähdään nyt sing along -versiona, jossa laulujen sanat on tekstitetty.

Festivaalille osallistuva ohjaaja Jouko Aaltonen on paikalla näytöksessä esittelemässä elokuvansa.

1970-luvulla sadat lauluryhmät lähtivät laulujen avulla muuttamaan maailmaa ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Ohjelmaryhmiä perustettiin kaikkialle Suomeen Hangosta Lappiin.

Laululiike tuotti suuren määrän korkeatasoista musiikkia, klassikkoja jotka elävät edelleen. Lauluja tehtiin taistelusta, kolmannesta maailmasta, Vietnamista, sosialismin voitosta, mutta myös työttömyydestä, opintotuesta, harmaasta arjesta ja rakkaudesta.

Kenen joukoissa seisot on paitsi musiikkielokuva myös poliittinen elokuva. Se kertoo sukupolvikokemuksesta, ikäluokasta joka rakastui politiikkaan. Oli vahva tuntu, että maailman epäoikeudenmukaisuudelle voisi tehdä jotakin.

Elokuvan ihmiset olivat nuoria ja elivät vahvasti, nuoruuteen kuuluvalla intohimolla, tunteella, vilpittömyydellä ja ehdottomuudella. He taistelivat ja rakastivat, rakastuivat, menivät yhteen ja erosivat. Ja yhteistä oli myös rakkaus aatteeseen, liikkeeseen, puolueeseen ja musiikkiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi