Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Kulttuuri

Vuoden nuori taiteilija on mediataiteesta ja performansseista tunnettu Nastja Säde Rönkkö

  • STT
Nastja Säde Rönkkö työskentelee Helsingissä ja Lontoossa mediataiteen, performanssin, internetin, tekstin ja installaatiotaiteen parissa. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN Nastja Säde Rönkkö työskentelee Helsingissä ja Lontoossa mediataiteen, performanssin, internetin, tekstin ja installaatiotaiteen parissa. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN
Vuoden nuoreksi taiteilijaksi on valittu Nastja Säde Rönkkö, kertoo Tampereen taidemuseo. Rönkkö toimii mediataiteen, performanssin, internetin, tekstin ja installaatiotaiteen parissa. Hän työskentelee Helsingissä ja Lontoossa.

–  Taiteessani painottuvat vuorovaikutteisuus ja kommunikaatio. Yhteisöllisyys joko itse teoksen työvälineenä tai teemana on vahvasti läsnä teoksissani, Rönkkö kertoo tiedotteessa.

Rönkkö saa Tampereen kaupungin myöntämän 20  000 euron stipendin ja mahdollisuuden yksityisnäyttelyyn Tampereen taidemuseossa sekä Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuoden nuori taiteilija -palkinnolla pyritään tukemaan kansainvälisesti kiinnostavia alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa