Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Kulttuuri

Gramex aikaistaa 11 miljoonan euron korvaustilityksen koronan takia

  • STT
Monilla muusikoilla ja tuottajilla on rahantarvetta koronatilanteen vuoksi. LEHTIKUVA / Mikko Stig Monilla muusikoilla ja tuottajilla on rahantarvetta koronatilanteen vuoksi. LEHTIKUVA / Mikko Stig
Tekijänoikeusjärjestö Gramex pyrkii aikaistamaan tekijänoikeuskorvausten kevättilityksen noin kuukaudella. Gramex jakaa aikaistetulla aikataululla huhtikuun loppuun mennessä yhteensä noin 11 miljoonaa euroa, sillä muusikoilla ja tuottajilla on suuri rahantarve koronatilanteen vuoksi.

–  Tahdomme auttaa vaikeassa tilanteessa, sanoo Gramexin oikeudenhaltijayksikköä vetävä johtaja Tuomas Talonpoika.

Gramexin tiedotteen mukaan summasta noin kuusi miljoonaa tulee kotimaahan ja loppu pääosin muualle Eurooppaan. Korvauksia saa noin 9  000 Gramexin omaa asiakasta. Lisäksi osa korvauksista kulkee Gramexin ulkomaisten sisarjärjestöjen kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Gramex kertoo lisäksi kartoittavansa jatkuvasti muitakin keinoja, joilla korvauksia maksavia ja saavia asiakkaita voidaan auttaa vaikeassa tilanteessa.

– Keinomme ovat rajalliset, mutta teemme sen, mitä voimme. Esimerkiksi, Gramex on aiemmin tiedottanut, että taustamusiikkiluvalla saa nyt myös striimata musiikkia omilta kotisivuiltaan. Tällä haluttiin helpottaa palveluiden siirtämistä verkkoon, sanoo Gramexin toimitusjohtaja Ilmo Laevuo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa