play

Angry Birdsit ja myyttiset linnut valloittivat Carelicumin - kuvagalleria

Kuva: Kimmo Kirves

Karjalainen

Pohjois-Karjalan museon kesänäyttelyiden teemana on tänä vuonna luonnon ja kulttuurin kohtaaminen.

Torstaina yleisölle avattu Lennossa - Linnut Carelicumissa -näyttely lähestyy lintujen maailmaa kahdesta erilaisesta tulokulmasta. Näyttely esittelee biologista tietoa linnuista sekä niiden kulttuurista merkitystä erityisesti suomalaisten ja suomensukuisten kansojen keskuudessa.

Värikylläisen näyttelyn luonne on humoristinen ja leikittelevä, ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Perinteistä asialinjaa edustavaa tuhti tietopaketti suomalaisista linnuista.

Mukana näyttelyssä ovat myös Suomen tällä hetkellä kuuluisimmat linnut, Angry Birdsit. Museokävijä voi kokeilla vierailun lomassa, kuinka pahojen possujen ampuminen ritsalla sujuu.

Näyttelyn on tuottanut Tampereen museokeskus Vapriikki. Näyttelyn aineisto on koottu pääosin Suomen kansallismuseon ja Pohjois-Karjalan museon omista kokoelmista.

Kesän toinen näyttely antaa makupaloja Kolin luonnosta, matkailusta ja historiasta. Kolin kotiseutuyhdistyksen kokoama näyttely kertoo valokuvin ja esinein Kolin alueen historiasta ja perinteen vaalimisesta nykypäivänä.

Lisäksi auditoriossa esitetään videota, jossa kolilaiset kertovat mielipiteitään ja tarinoitaan Kolista. Videon loppuun on myös liitetty esitys Kolin yhtenäiskoulun saaristohankkeesta.

Molemmat näyttelyt ovat avoinna 22.9. asti.