Keskiviikko, 28.10.2020 
Simo
Kulttuuri

Kyösti Kakkosen muotoiluklassikoista syntyi taidekirja

  • Karjalainen
Taidekeräilijä, toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen kertoi suomalaisen muotoilun kultakaudesta perjantain tiedotustilaisuudessa. Taidekeräilijä, toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen kertoi suomalaisen muotoilun kultakaudesta perjantain tiedotustilaisuudessa.
Pian ilmestyvä, taidehistorioitsija Harri Kalhan kirjoittama teos Muodon vuoksi (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura) esittelee kattavan otoksen suomalaiseen lasitaiteen ja keramiikan klassikoita. Kaikki kirjan taideteokset ja esineet ovat peräisin liikemies Kyösti Kakkosen mittavasta taidekokoelmasta, ja suurin osa niistä edustaa sotien jälkeistä "kultakautta".

Kyseessä ei ole kokoelmakatalogi, sillä Kakkosen kokoelma pitää sisällään yli 7  000 taideteosta. Kalhan mukaan Muodon vuoksi on taidekirja, jonka Kakkosen ainutlaatuinen kokoelma on mahdollistanut.

Kakkonen omistaa muun muassa lukuisia Toini Muonan, Kaj Franckin ja Tapio Wirkkalan teoksia. Miljonääriliikemies keräilee kaikenlaista taidetta, esimerkiksi maalauksia, mutta suomalainen lasi- ja keramiikkataide on hänelle kaikkein rakkainta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kakkosen mukaan Helsinkiin jälleen pyrkivä Guggenheim-museohanke ei ole pyytänyt häntä rahoittajaksi.

-  Se ei ole minun juttuni. Keskityn omiin projekteihini, Kakkonen kertoo.

Kakkosen kokoelmien aarteita on parhaillaan esillä esimerkiksi Espoon Emma-museon Birger Kaipiainen -näyttelyssä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi