Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Kulttuuri

Pohjoiskarjalaisia mukana Pohjoisessa valossa

  • Karjalainen
Pohjoinen valo 2014 -festivaalin 20 suomalaisesta nuoresta kolme tulee Pohjois-Karjalasta, kun mukana valikoituivat teatterin alueelta joensuulainen Sara Lammi, visuaalisista taiteista Marianne Salopuro Heinävaaralta sekä outokumpulainen Justus Räsänen sirkustaiteista.

Kaiken kaikkiaan 75 pohjoismaista nuorta pääsee osallistumaan vaeltavaan taidetapahtumaan, jonka Pohjoismainen kulttuurirahasto valitsi Vuoden 2014 Pohjoismaiseksi kulttuuritapahtumaksi.

Festivaalinuoret kiertävät 15 työpajan kautta aloittaen taidematkansa Grönlannista, Färsaarilta, Islannista, Tanskasta ja Huippuvuorilta ja lopulta rantautuen Joensuuhun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokaisella taidemuodolla on oma reittinsä ja kolme työpajaa matkan varrella. Ryhmät kohtaavat toisensa ensimmäisen kerran Kolilla avajaisjuhlassa.

Kaikki taidevaellukseen osallistujat ovat 14-17 -vuotiaita lahjakkaita tulevaisuuden lupauksia. Taidevaellus on osallistujille maksuton. Valitut suomalaiset edustavat maantieteellisesti koko Suomea ja joukossa on myös vähemmistöjen edustajia.

Festivaalin taiteilijakaartissa Pohjois-Karjalasta ovat mukana muun muassa sirkustaiteilija Karoliina Turkka Lieksasta, valotaiteilija Kari Kola, valokuvaaja Henna Middeke sekä festivaalin taiteellinen johtaja Tero Sarkkinen (kuvassa). Festivaalin pääjärjestäjä on joensuulainen Teatteri Satama.

Festivaali huipentuu Joensuussa 3.8.2014 järjestettävään Juuret-tapahtumaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi