Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Kotimaiset elokuvat myyvät kuin häkä - "Modernin ajan paras tulos"

Kotimainen elokuva suomalaisissa elokuvateattereissa elää nyt parasta aikaansa. Katsojia on jo nyt riittänyt elokuville kaksi miljoonaa, ja kun loppuvuoden odotetut menestyselokuvat saavat vielä syksyn mittaan ensi-iltansa katsojamäärä lähentelee jo 2,5 miljoonaa. Lipputulotkin nousevat samalla päälle 20 miljoonan euron.

- Tämä on suomalaisen elokuvan modernin ajan paras tulos. 20 miljoonan euron paremmalla puolella meidän on pyrittävä jatkossakin pitämään vuosittaiset lipputulot, toteaa Suomen Elokuvasäätiön kotimaan levityspäällikkö Harri Ahokas.

Yksi vuoden menestyselokuvista on Outokummusta kotoisin olevan Taneli Mustosen Luokkakokous. Sen on tähän mennessä nähnyt jo peräti 504 700 katsojaa elokuvateattereissa.

- Tässä on oikeastaan jo kaksi peräkkäistä vuotta mennyt tosi hyvin. Viime vuonna Mielensäpahoittaja ylsi Luokkakokouksen kanssa samoihin katsojamääriin, sanoo Suomen Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen.

- Uskon, että loppuvuoden elokuvat tuovat sen verran katsojia, että tästä tulee kaikkinensa loistava vuosi kotimaiselle elokuvalle.

Loppuvuodesta tulevat ensi-iltaan vielä muun muassa Kätilö, Napapiirin sankarit 2 sekä Hevisaurus.

Yleisöön menevä kotimainen elokuva on hyvin tärkeä etenkin maakuntien elokuvateattereille. Esimerkiksi Luokkakokouksen on Elokuvateatterikeskus Tapiossa Joensuussa nähnyt peräti 12 000 katsojaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi