Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Kulttuuri

Kotipelto Stratovarius-matkansa alusta: Moni sanoi, että älä nyt tommoseen mene

  • Hannu Jarva
Arkistokuva vuodelta 2009 Arkistokuva vuodelta 2009

Suomalaisella power metal -yhtye Stratovariuksella on ikää jo päälle 30 vuotta. Bändi porskuttaa vielä täysillä, vaikka yhtään ainoata alkuperäisjäsentä ei siinä enää ääntä pidä.

Stratovariuksen 15. studioalbumi Eternal julkaistiin syyskuun alussa.

Parhaillaan bändi kiertää Suomea. Joensuun Kerubiin se saapuu tänään perjantaina 25. syyskuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mennäänpä hetkeksi laulaja Timo Kotipellon ja Stratovariuksen yhteiseen historiaan. Se on mielenkiintoinen. Kotipelto kävi Lappajärven lukiota, kun hänen naapurissa asuva kaverinsa oli hankkinut 1989 kokoelmiinsa Stratovariuksen levyn. Levy oli kuulemma ostettu kansikuvan perusteella ja rakkaudesta heviin.

Timo Kotipelto pistäytyi naapurissa kuuntelemassa levyn.

- Sanoin, että ihan hyvä bändi, mutta laulaja voisi olla parempi, Kotipelto kertoo nyt.

Timo Kotipelto lähti lukiosta armeijaan ja yrittäjäkouluun. Vuosi yrittäjäkoulussa teki tehtävänsä. Timo Kotipelto ajatteli, että laulaminen olisi kivempaa.

- Laitoin Rumbaan tai Rytmiin, nyt en enää muista kumpaan, ilmoituksen, jossa laulaja korkealta ja kovaa etsii bändiä pääkaupunkiseudulta. Asuin silloin vielä Pohjanmaalla ja minulla oli visio, että lähden Helsinkiin töihin, tekemään ihan mitä vaan.
Ilmoitus tehosi, Stratovariuksen silloinen rumpali Tuomo Lassila soitti Kotipellolle ja tarjosi yhtyeessään laulajan hommia. Kotipelto kieltäytyi vielä tässä vaiheessa ja totesi, ettei ole bändiin vielä tarpeeksi hyvä.

Timo Kotipelto on nykyisen Stratovariuksen pitkäaikaisin jäsen.

- Ei Stratovarius silloin siihen mennessäni mikään suosittu ollut. Mitä nyt jollain lailla Japanissa. Suomessakin sillä oli ollut vain muutama klubikeikka, Kotipelto muistelee liittymisaikaansa.

- Kun menin bändiin, moni tuttu sanoi, että älä nyt tommoseen mene. Siihen aikaan grunge oli iso asia. Stratovarius taas oli ainoa bändi Suomessa, joka silloin edes operoi melodisella hevillä.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa