Lauantai, 15.8.2020 
Jaana, Marjo, Marja
Kulttuuri

Oscar-gaalaa uhkaa boikotti - "Akatemia kulkee väärään suuntaan"

  • Iida Muhonen

Oscar-ehdokkaiden valkoisuus on herättänyt kiivasta keskustelua. Yhdysvaltain elokuva-akatemian valitsemien Oscar-ehdokkaiden joukossa ei nimittäin ole yhtään mustaa näyttelijää.

Sosiaalisessa mediassa Oscareiden valintoja on kritisoitu muun muassa tunnisteella #OscarsSoWhite ("niin valkoiset Oscarit").

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt muutamat tunnetut elokuva-alan ihmiset ovat ilmoittaneet boikotoivansa Oscar-gaalaa sen valkoisuuden vuoksi. Ensimmäisenä boikotistaan ilmoittivat ohjaaja Spike Lee ja näyttelijä Jada Pinkett Smith. Boikottiin liittyi jo ainakin dokumenttielokuvien ohjaaja Michael Moore.

Jada Pinkett Smith ilmoitti Facebookissa julkaisemassaan videossa, ettei edes aio katsoa Oscar-gaalaa. Pinkett Smith on naimisissa näyttelijä Will Smithin kanssa, joka jäi ennakko-odotuksista huolimatta ilman Oscar-ehdokkuutta.

Myös näyttelijä George Clooney kritisoi elokuva-akatemiaa siitä, että se "kulkee väärään suuntaan". Clooneyn mielestä elokuva-akatemia teki parempaa työtä kymmenen vuotta sitten. Clooney kertoi mielipiteensä Variety-lehdelle.

Elokuva-alan ihmisten boikotti-ilmoitukset ovat herättäneet myös vastareaktioita. Whoopi Goldbergin mielestä boikotointi ei toimi.

- Se on isku vasten Chris Rockin kasvoja, Goldberg kertoi The Hollywood Reporterin mukaan.

Oscar-gaalan juontaa musta koomikko Chris Rock. The Guardian uskoo, että Rock saattaa kokea painetta jättäytyä tapahtuman ulkopuolelle.

Lisää aiheesta: "Oscarien sietämätön valkoisuus" närästää taas Yhdysvalloissa

Lähteet:

The Guardian

Variety

CNN

The Hollywood Reporter

http://www.theguardian.com/film/2016/jan/19/george-clooney-critical-oscars-nominations-diversity-2016

http://variety.com/2016/film/news/george-clooney-white-oscars-1201682504/

http://edition.cnn.com/2016/01/18/entertainment/oscars-boycott-spike-lee-jada-pinkett-smith-feat/'

http://www.hollywoodreporter.com/news/whoopi-goldberg-oscars-diversity-black-857098

 

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi