Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Joensuun Leinikkitiellä juhlistettiin Selvaag-talojen 60-vuotisjuhlia 50-luvun henkeen - kuvagalleria

  • Karjalainen
Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kuuramaa esiintyi Anniina Luukkaisen säestyksellä. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kuuramaa esiintyi Anniina Luukkaisen säestyksellä.

Leinikkitiellä Joensuun Kanervalassa maisteltiin lauantaina 50-luvun tunnelmaa. Asunto-osakeyhtiö Leinikkitie 3:n pihapiirissä järjestettiin 60-vuotisjuhlat, kun Selvaag-talot täyttivät pyöreitä vuosia. Ensimmäiset asukkaat muuttivat taloihin toukokuussa 1956.

Juhlan kunniaksi entiset ja nykyiset asukkaat tapasivat, moni 50-luvun henkeen pukeutuneena.

Vuonna 1956 Leinikkitielle muutti myös Aune Kilpeläinen (o.s. Turunen), joka asuu edelleen Leinikkitiellä ja on näin taloyhtiön pitkäaikaisin asukas. Hän on asunut Leinikkitiellä kolmessa eri asunnossa, yhteensä yli 40 vuotta. Välissä oli myös muun muassa Helsingin-vuosia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kun muutimme perheen kanssa tänne ollessani 12-vuotias, seutu oli paljon metsäisempi ja autiompi. Oikopolkuja meni metsän halki, Kilpeläinen muisteli.

Ympäristö on muuttunut, mutta asuinyhteisö on leinikkitieläisten mielestä aika lailla ennallaan.

–  Kaikki auttavat toisiaan ja tuntevat toisensa. Puuhailemme yhdessä, ja jos jotain puuttuu, niin aina voi naapurista mennä kysymään. Kananmunat yhdestä, jauhot toisesta ja sokeri kolmannesta, Kilpeläinen nauroi tapahtumaa järjestämässä olleen Anna Logrénin kanssa.

Logrénin mukaan moni tykästyy Leinikkitiehen, ja jos on tarvetta vaihtaa isompaan asuntoon, niin se voi järjestyä taloyhtiön sisällä.

–  Suunnittelin minä muuttoa tästä pois, kun poikani olisi halunnut, että asun yksikerroksisessa asunnossa, kun jalka oli huonona. Mutta sitten tuumasin, että minnekä minä kotoa lähtisin, en minnekään, Kilpeläinen kertoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi