Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Jäätelönvihreä kioski avasi ovensa Marjalassa

  • Karjalainen
Merikonttiin tehty kioski rakennettiin terassikalusteita myöten kierrätetyistä materiaaleista. Merikonttiin tehty kioski rakennettiin terassikalusteita myöten kierrätetyistä materiaaleista.

Uusi jäätelö- ja aktiviteettikioski avasi sunnuntaina puoliltapäivin ovensa Marjalan Salpasillan kupeessa Joensuussa.

Kuunvirran jätskikontti -nimiseltä kioskilta voi kesän aikana ostaa jäätelöä, pientä suolaista ja makeaa sekä kahvia. Kioskilta voi panttia vastaan lainata kesäpelejä ja vuokrata sup-laudan tai kajakin. Kesän aikana tarjolla on myös ainakin sup-lautailukursseja.

Kioskiyrittäjät Olli ja Heini Ikonen rakensivat kioskinsa vanhasta merikontista ja maalasivat sen vaaleanvihreäksi. Heini Ikonen kertoo, että väri valittiin, koska jäätelötkin ovat väriltään hempeitä. Ainakin maalarin alkoi työtä tehdessään tehdä mieli jäätelöä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ikoset halusivat tuoda kontin mahdollisimman vilkkaaseen paikkaan. Sijainti valikoitui läheisen uimarannan, lentopallokentän ja ulkokuntosalin perusteella. Tarkoitus on myös tarjota mielekästä tekemistä oman kotipaikan asukkaille.

–Marjalasta on puuttunut tällainen. Jos olisin vielä lasten kanssa kotona, tulisin tänne joka päivä, Heini Ikonen naurahtaa.

Kuunvirran jätskikontti on auki syyskuun loppuun joka päivä kello 10–18 tai sään mukaan jopa pidempään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi