Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Maakunta

Joen yössä valinnanvaraa valoinstallaatiosta valistusvessaan

  • Karjalainen
  • Jarno Pääkkönen
Joen yössä järjestöt levittäytyvät tuttuun tapaan rantabulevardille. Joen yössä järjestöt levittäytyvät tuttuun tapaan rantabulevardille.

Joensuun keskustan alueella tulevana perjantaina järjestettävän Joen Yön teemana on "300 vuotta kulttuuria". Tapahtumalla

juhlistetaan Joensuun seutukirjaston, Joensuun taidemuseo Onnin ja Joensuun kaupunginteatterin pyöreitä vuosia. Joen Yössä tapahtuu usealla

tapahtuma-alueella. Illan tulee kruunaamaan Kari Kolan valoinstallaatio "Majakat", joka käsittää kolme majakkaa Joensuun keskustassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Torilavalla on tarjolla tanssia ja musiikkia. Pääesiintyjänä on Soul Train, jonka solistina on Voice of Finland -ohjelmassa valloittanut Taru Ratilainen.

Vapaudenpuistossa esittäytyy alkuillasta Joensuun Folk Scene viiden kokoonpanon voimin. Illan päättää New Yorkin ja Berliinin klubeillakin esiintynyt DJ's Wonderlust.

Ilosaari on Joen yön aikana Nuorten Saari. Alueelle kohoavasta sirkusteltasta löytyy nuorille tietoa ja toimintaa eri nuorisoalojen tekijöiden pisteistä. Lavalle Ilosaaressa nousee muun muassa Kings & Kerosene. Nuorten Saaressa voi lisäksi osallistua roskisarpajaisiin, geokätköillä, piipahtaa valistusvessassa ja kokeilla vaijeriliukua.

Rantabulevardille levittäytyvät järjestöt aikaisempien vuosien malliin. Sinisellä virralla voi piipahtaa kirjastoautossa ja osallistua Aikamatka-työpajaan. Pääkirjasto, Carelicum, Taidemuseo ja kaupunginteatteri tarjoavat monipuolista ohjelmaa illan mittaan.

Muita tapahtumapaikkoja ovat muun muassa Taidekeskus Ahjo, Laulupuisto, Joensuun ev.lut kirkko, Taitokortteli, Pakkahuone, La Barre, Vesikko ja Suvantosillan alla järjestettävä taiteilijatapahtuma. Kaukaisin Joen Yön tapahtumapaikka on Marjalan Bunkkerimuseo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi