Sunnuntai, 11.4.2021 
Minea, Verna
Maakunta

Saimaan kanavan alaporttien uusiminen aloitetaan talvella - ensimmäiseksi uusitaan Mälkiän sulku

  • Karjalainen
Saimaan kanavan alaportit uusitaan korjausvelkapaketista saadulla lisärahoituksella.

Urakka aloitetaan tänä talvena ja viimeiset portit asennetaan keväällä 2019

Porttien uusiminen tehdään talvisin Saimaan kanavan liikennekatkojen aikana. Uudet portit ovat kestävämpiä ja talviliikenneominaisuuksiltaan parempia kuin vanhat portit.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saimaan kanavan 1960-luvulla rakennetut alaportit ovat tulleet teknisen ja taloudellisen käyttöikänsä päähän.

–  Alkuperäisiä portteja ei ole suunniteltu nykyisenkaltaiseen talviliikenteeseen ja niitä on täytynyt korjata vuosien varrella useaan otteeseen. Nyt asennettavat uudet portit ovat muun muassa kestävämpiä ja talviliikenneominaisuuksiltaan huomattavasti parempia kuin vanhat portit, kertoo sisävesiväylät -yksikön päällikkö Tero Sikiö Liikennevirastosta.

–  Uudet portit suunnitellaan vanhasta poiketen kotelorakenteisiksi. Toiminnaltaan ne ovat hydraulisia salpausportteja, kuten nykyisin käytössä olevat portit.

Kanavalla uusitaan ensimmäiseksi Mälkiän sulun alaportit. Tämä tapahtuu alkutalvesta 2017 Saimaan kanavan liikennekatkon aikana.

Työt alkavat heti tammikuun puolivälissä, kun Saimaan kanavan liikennekausi päättyy. Liikennekatkon pituus voi olla 2-3 viikkoa normaalia pidempi.

Uusi liikennekausi on tarkoitus aloittaa huhtikuun loppupuolella. Mälkiän sulun uusintatyössä urakoitsijana on Meritaito Oy.

Alaportit uusitaan yhteensä kahdeksalla Saimaan kanavan sululla. Loppujen seitsemän sulun uusimisjärjestys ja kilpailutukseen sisällytettävät kokonaisuudet päätetään talvella 2017.

Alaporttien uusimiseen on myönnetty 9,5 miljoonan euron rahoitus vuosille 2016–2018.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi