Keskiviikko, 12.8.2020 
Kiira, Klaara
Maakunta

Suomen korkeimmalle puukerrostalolle rakennuslupa

  • Anton Rinta-Jouppi
  • Arcadia Oy arkkitehtitoimisto

Poikkeuksellisen vaativaksi hankkeeksi arvioitu 14-kerroksinen puukerrostalo sai rakennusluvan Joensuun rakennus- ja ympäristölautakunnalta.

Lupaa haki opiskelija-asuntoyhtiö Joensuun Elli, ja se hyväksyttiin hankkeeseen liittyvistä riskeistä huolimatta. Suomesta ei esimerkiksi löydy suunnittelijaa, jolla olisi kokemusta vastaavan tyyppisen kohteen puurakenteiden suunnittelusta. Joensuussa ei myöskään ole aiempaa käyttökokemusta yli kaksikerroksisten puukerrostalon toimivuudesta ja pitkäaikaiskestävyydestä.

Lautakunnan esittelijänä toimivan rakennustarkastajan arvion mukaan hanke sisältää erinäisiä, muun muassa rakenteiden pitkäaikaiskestävyyteen ja kosteuselämiseen liittyviä riskejä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi rakennushankkeessa kantavana rakenteena käytettävällä LVL-kerrannaisliimatulla puulevyllä ei ole vielä ETA-menettelyn mukaista sertifikaattia tai kansallista VTT-sertifikaattia. Tästä johtuen rakentajan on osoitettava, että rakennustuotte täyttää sitä koskevat olennaiset tekniset vaatimukset. Tämä taas aiheuttaa epävarmuutta hankkeelle.

Elli sai luvan rakentaa Ylisoutajan sillan viereen osoitteeseen Penttilänkulma 2. Puukerrostaloon suunnitellaan 117 opiskelija-asuntoa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi