Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Kesälahden paloaseman vanha sydäniskuri palvelee nyt huoltoasemalla - "Se on tervetullut"

  • Sirpa Suomalainen
  • Sirpa Suomalainen
Katri Molariuksen ja Jarmo Rahusen yhteistyö toimi hyvin heidän harjoitellessaan elvytystä ja sydäniskurin käyttöä. Katri Molariuksen ja Jarmo Rahusen yhteistyö toimi hyvin heidän harjoitellessaan elvytystä ja sydäniskurin käyttöä.
Kun Pohjois-Karjalan pelastuslaitos uusi sydäniskurit, keksittiin, että vanhat ja vielä toimintakuntoiset laitteet voitaisiin antaa kylien pelastusryhmien käyttöön.

Turvaa maaseudulle -hankkeessa on perustettu jo 55 ryhmää, joten viidestätoista laitteesta ei riitä jokaiselle ryhmälle. Niinpä jokaisella paloasemalla on mietitty, missä sydäniskuri parhaiten asukkaita palvelisi, ja keväänä aikana laitteita näille seuduille jaetaan.

Hyvän sanoman levittäminen aloitettiin Kesälahdelta, koska kylien pelastusryhmien perustaminenkin alkoi sieltä. Kesälahden paloaseman vanha laite sai uuden kodin Vääränmäen Nesteeltä, jossa se palvelee Villalan ja Hummovaaran kylää ja huoltoaseman asiakkaita, ohikulkijoita ja kesäasukkaita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huoltoaseman yrittäjät, sekä nuorempi että vanhempi polvi, eivät pistäneet hanttiin, kun sydäniskuria heidän tiloihinsa tarjottiin.

- Se on tervetullut tänne. Kerran olemme tässä joutuneetkin elvyttämään asiakasta, ja on hyvä, että saamme lisäoppia ja tällaisen laitteen tueksemme, yrittäjä Anne Silvennoinen sanoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa