Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Maakunta

Mustalista: Aktiivisopeutujat

  • Jouko Salmela

Sopeutusmiseläkeläinen, ex-kokoomusministeri, YK:n apulaiserityisälypuhelinlähettiläs, Unescon varagolfvaltuutettu Suvi Linden (50 ja risat), on kannustava esimerkki kaikille epäluuloisille, jotka harhaisesti kuvittelevat, että pääministeri Juha Sipilän joutoaikoinaan autotallissa askartelema työttömien aktiivimalli ei ole tästä maailmasta, vaan mahdollisesti jostain tulevasta ja paremmasta.

Suvi Linden jos kuka on aktiivinen työnhakija. Hän ei ole jäänyt peräkamarin sohvalle istumaan - yksi mäyräkoira sylissä, toinen avattuna lattialla - ja odottelemaan Huutokauppakeisarin uusintoja tai että valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) tulisi hänet kotoa hakemaan jonkun omistajaohjaamansa firman pääjohtajaksi.

Ex-ministeri Linden ei rajoita aktiivista työnhakuaan kotikaupunkinsa Oulun teollisuuskylän kujille. Pienen sopeutusmiseläkkeensä turvin hän lentää hyvinkin lyhyellä varoitusjalla mille hyvänsä maailman mantereelle etsimään työnantajaa, joka aktivoisi hänen verokirjansa Sipilän hallituksen edellyttämän 18 tunnin ajaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vielä ei ole mistään päin maailmaan niin rohkeaa työnantajaa löytynyt, mutta hammasta purren sitkeä sopeutumiseläkeläinen jatkaa matkaansa maailmalla.

Yleisradion aktiivisopeuttamisen asiantuntija, emeritushiihtäjä Sami Jauhojärvi, kuinka analysoit, syväluotaat, jäsentelet ja erittelet sopeutumiseläkeläisen suoritusta?

- Sole mikhän ihme jos ensi viikolla yritysrekisterhin kirjathan uusi yritys, Kampalan Kenkä ja Kännykkä.

Olympialaisten ja ex-ministerin seikkailujen lisäksi olemme saaneet jännittää Suomen ja EU:n kesäaikakiistaa.

Sipilälle, Orpolle ja Soinille selvisi, että yksikään suomalainen ei enää kannata viisarien siirtelemistä. Hallituksen johtotroikka ilmoitti Brysseliin, että muu Eurooppa saa siirrellä kellojaan miten haluaa tai vaikka heittää aikaraudoillaan vesilintua, mutta Suomessa ei enää viisari värähdä.

Bryssel vastasi:

- Ottakaahan pojat lääkkeenne ajallaan ja rauhoittukaa, mutta kelloja siirtelette edelleenkin just sen mukaan mitä täältä käsketään.

Sipilä, Orpo ja Soini eivät tähän tyytyneet. He kehittelivät kotimaisen aktiivikesäaikamallin. Leveästi hymyillen ja toisiaan hyvästä ystävyydestä, yhteistyöstä ja avunannosta kiitellen johtokroikka esitteli kompromissimallinsa:

- Keväällä kelloja siiretään 15 minuuttia eteenpäin, syksyllä 20 minuuttia taaksepäin.

Yleisradion kesäaika-asiantuntija Sami Jauhojärvi, kuinka kommentoit kesäaikakompromissia?

- Jos mie jätän kommentista kirosanat pois niin jo vain ei ole mithän sanomista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi