Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Uudet liikenneympyrät eksyttivät Pogostan hiihtoon matkalla olleet miehet Joensuussa - kiittelevät majapaikkaan saattaneita poliiseja

  • Anna Sievälä

Pogostan hiihtoon viime viikonloppuna osallistunut tamperelainen Mauri Silfverhuth, 72, kiittelee ystävällisiä poliiseja, jotka auttoivat eksyneitä autoilijoita lauantaina aamuyöllä Joensuussa.

Eläkkeellä oleva radiologi Silfverhuth kertoo, että hän oli hakenut Lahdesta kyytiin myös Pogostan hiihtoon tulossa olleen ystävänsä. Edellisen kerran miehet olivat osallistuneet Pogostan hiihtoon vuonna 2013, ja kun he saapuivat Joensuuhun mennäkseen yöksi paikallisen tuttunsa luokse, maisemat olivatkin kaupungissa muuttuneet paljon.

- Kimmelin lähellä oli outoja liikenneympyröitä, joita ei ollut vuonna 2013, Silfverhuth kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miesten majapaikka oli Sirkkalantiellä, mutta he eivät osanneet muuttuneiden liikennejärjestelyiden takia suunnistaa sinne Kimmelin luota. Seuraavaksi takana välkkyivätkin poliisiauton valot.

- Kartturina ollut ystäväni totesi, että taisi tulla noutaja. Varmaan liikenneympyrässä oikaisin tai menin sitä väärään suuntaan, Silfverhuth arvelee poliisin kiinnostuksen heräämisen syyksi.

Kuskina ollut Silfverhuth kertoo astuneensa ulos autosta ja viittilöineensä poliisia tulemaan luokseen. Tuossa vaiheessa miehiä oli jo alkanut huolettaa, ehtivätkö he nukkua ollenkaan ennen tulevaa hiihtoa. Kello oli yli puolenyön, ja tarkoitus oli vielä voidella suksetkin majapaikkaan päästyä.

- Selostin nopeasti, että olemme eksyneet emmekä löydä majapaikkaamme Sirkkalantiellä. Toimintani ja käytökseni ilmeisesti oli poliisien mielestä niin jämptiä, että edes puhalluspilliä eivät tarjonneet, mies kertaa.

Silfverhuthin mukaan poliisit käskivät seurata autolla heitä perästä, ja poliisit opastivat miehet näiden majapaikkaan perille.

- Vilkutin vielä valoja kiitokseksi. Haluamme kiittää poliisin toimintaa ja ymmärrystä tilanteessa.

Parin tunnin yöunien jälkeen miehet pääsivät myös määränpäähänsä eli Pogostan hiihtoon.

- Hiihtokin sujui lopulta mallikkaasti, vaikka Kuopion piispalle Jari Jolkkoselle hävisimme lähes kaksi tuntia, muun muassa 37 Pirkan hiihtoa ja 20 Finlandia-hiihtoa kokenut Silfverhuth sanoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa