Perjantai, 18.1.2019 
Laura
Maakunta

Hiljattain vankilasta vapautunut tunkeutui asuntoon, pahoinpiteli ja vei rahaa - tuomittiin ryöstöstä

  • Anna Sievälä
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan miehen vankeuteen tammikuussa Joensuussa tehdystä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Roni Patrik Christian Svahnin kahdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomiossa on mukana myös edellisestä rangaistuksesta täytäntöönpantavaa jäännösrangaistusta.

Mies oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen marraskuun alussa vuonna 2017. Nyt käräjillä olleeseen tapaukseen liittyen mies oli tutkinnan aikana vangittuna 12. tammikuuta lähtien, ja käräjäoikeus määräsi tuomiossaan, että miehen vangittuna pitämistä jatkeaan Pyhäselän vankilassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ryöstön ja törkeän kotirauhan rikkomisen lisäksi miehen syyksi luettiin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, huumausaineen käyttörikos, rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja lievä ampuma-aserikos.

Nämä teot tapahtuivat hieman yli pari viikkoa miehen ehdonalaisen koevapauden alkamisesta. Hän ajoi Joensuussa 60 kilometrin tuntinopeusrajoituksen alueella 130 kilometrin tuntinopeutta. Mies oli tuolloin ajokiellossa, puhalsi 0,5 promillea ja oli lisäksi käyttänyt amfetamiinia. Hänen hallustaan löytyi kaksi kaasusumutinta, joihin miehellä ei ollut lupaa.

Ryöstö tapahtui tammikuussa Joensuussa, kun Svahn meni 23-vuotiaan miehen kanssa asuntoon, jossa ryöstön uhri asui tyttöystävänsä kanssa.

23-vuotias mies oli kutsuttu asuntoon mutta Svahnia ei. Uhri kertoi Svahnin lyöneen häntä nyrkkiraudalla tai muulla teräväreunaisella esineellä ja saaneen siksi uhrilta 700 euroa käteistä.

Samaan aikaan 23-vuotias mies vei asunnosta muun muassa kannettavan tietokoneen ja lääkkeitä. Käräjäoikeus tuomitsi 23-vuotiaan ryöstöstä sekä Joensuun Prismassa tammikuussa tehdystä näpistyksen yrityksestä vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeus määräsi molemmat miehet maksamaan uhrille yhteisvastuullisesti varastetut 700 euroa sekä yhteensä korvauksia kivusta, särystä, pysyvästä kosmeettisesta haitasta sekä kärsimyksestä 3 500 euroa.

Pahoinpidellyn miehen otsaan jäi käräjäoikeuden mukaan näkyvälle paikalle pysyvä arpi lyönneistä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa