Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Lehmon terveysaseman sisäilmaa on tutkittu kevään aikana - "Viime vuosina ei ole saatu tuloksia, että talossa olisi sisäilmaongelmia"

  • Saija Kauhanen
  • Kimmo Kirves
Lehmon terveysaseman tilanne on ollut esille viime viikkojen aikana Siun soten palveluverkkosuunnitelman pohjalta. Suunnitelmien mukaan Lehmon terveysasemalle keskitettäisiin lähitulevaisuudessa lähinnä perhepalvelut, laboratorio sekä sairaanhoitajan ja etälääkärin vastaanotto.

Viime viikonlopun Karjalaisessa (14.4.2018) terveysaseman työntekijät ottivat asiaan kantaa. Heidän mielestään sisäilmaltaan sairas rakennus sairastuttaa niin työntekijöitä kuin asiakkaita. Työntekijöiden mukaan muutoksen keskellä on loistava tilaisuus korjata tilanne: rakentaa Kontiolahteen yksi yhteinen, puhdas rakennus.

Mikä on Lehmon terveysaseman sisäilmatilanne, Kontiolahden kunnan kiinteistökoordinaattori Markku Pitkänen?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Rakennustahan on tutkittu ja korjailtu vuosien varrella, mutta en niistä tarkemmin tiedä. Tiedän, mitä rakennukselle on tehty viime vuosina. Viime kesänä uusittiin vesikatto, ja edellisvuosina on uusittu salaojitusta.

Pitkäsen mukaan noin vuosi sitten yhdestä terveysaseman huoneesta tuli sisäilmailmoitus ja huoneessa tehtiin mittauksia. Mittaustulosten mukaan näytteet olivat puhtaita.

- Viime vuosina ei ole saatu tuloksia, että talossa olisi sisäilmaongelmia.

Vuosien varrella työntekijät ovat tehneet sisäilmailmoituksia rakennuksesta. Tämän vuoden maaliskuussa tutkimuksia tehtiin rakennuksen B-osassa, jossa sijaitsevat lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanottopalvelut. Pitkäsen mukaan tutkimustulokset eivät ole vielä valmistuneet.

Samassa rakennuksessa vastaanottopalvelujen kanssa sijaitsevat myös hammashuolto, neuvolapalvelut, laboratorio sekä kirjasto. Rakennuksessa on myös kerhotiloja.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa