Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Ennätysmäärä kursseja kansalaisopistossa kesällä

  • Matti Siippainen
  • Kimmo Kirves
Kansalaisopiston kahvakuularyhmä kokoontuu Marjalan koulun pihalla Päivi Hamusen johdolla. Keppijumppa on sopivaa lämmittelyä. Kansalaisopiston kahvakuularyhmä kokoontuu Marjalan koulun pihalla Päivi Hamusen johdolla. Keppijumppa on sopivaa lämmittelyä.
Kesäopiskelu kiinnostaa - ja Joensuun seudun kansalaisopisto on vastannut toiveisiin lähes tuplaamalla kurssien määrän viime kesästä.

Kevään ja kesän aikana voi osallistua niin jumppatunneille sisällä ja ulkona, joogaan, koirakursseille kuin taideleireille. Kielitunteja on japanista englantiin. Ranskaa pääsee oppimaan laulamalla.

Kansalaisopisto on järjestänyt yksittäisiä kesäkursseja useana vuotena, mutta vasta viime vuonna kesälukukausi oli ensimmäisen kerran laaja. Silloin kursseja oli 130. Nyt niitä on tarjolla jo 200.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kesän kursseja järjestetään, koska opiskelijoilta tulee niistä jatkuvasti toiveita.

- Olemme lisänneet tarjontaa viime kesän kokemusten perusteella. Tämän vuoden tammikuussa teimme asiakaskyselyn, jonka pohjalta muokkasimme kesäohjelman, kertoo kansalaisopiston apulaisrehtori Outi Krohns.

Yli puolet yleisön toiveista koski liikuntaa - ja sitä kesälukukaudella onkin paljon.

Itkuvirsikurssi on yksi esimerkki uusista toiveista. Se toteutuu viikonloppukurssina ensi viikolla Joensuussa.

Suosittuja kesäaiheita, joita on toivottu ennenkin, ovat muun muassa rohtoyrttien kerääminen sekä käsityöt luonnonmateriaaleista.

Suviviron viikonloppukurssi, jollainen oli jo viime kesänä, on vetänyt hyvin ilmoittautumisia. Uusia kieliopintoja on tänä kesänä muun muassa matkailuportugali. Espanjan kursseilla voi tutustua Joensuuhun tai harjoitella näyttelemisistä.

Ukulele on trendisoitin: kurssi on jo täynnä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa