Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Paloaseman peruskorjaus alkoi purkutöillä - kalusto evakossa loppusyksyyn asti

  • Ilpo Paananen
  • Ilpo Paananen
Paloaseman uudemman kalustohallinosan runko säilyy, mutta takana näkyvä vanha osa puretaan kellaria myöten. Paloaseman uudemman kalustohallinosan runko säilyy, mutta takana näkyvä vanha osa puretaan kellaria myöten.
Polvijärven paloaseman mittava peruskorjaus alkoi sisäpuolisilla käsin purkutöillä. Ensimmäisessä vaiheessa poistetaan myös jäljelle jäävän uudemman osan tiiliverhous ja vanhat lämpöeristeet. Paloaseman korkein ja vanhin osa puretaan kokonaan pois.

- Kaivurit tulevat vielä tällä viikolla vanhan osan purkamiseen. Tuo korkein osa on haasteellisempi, mutta ei sekään mikään ongelma ole, arvioi Harri Tahvanainen Joen Purkupalvelu Oy:stä.

Lisätyötä vanhan osan purkamiseen tulee alla olevan betonista valetun kellaritilan purkamisesta ja maiden vaihdosta. Purettava tiili- ja pulveroitu betoni käytetään rakennusaineeksi lähiliikuntapaikan läheisyyteen rakennettavaan pulkkamäkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kunta haluaa osan kalustosta purettavaksi ehjinä ja sekin joudutaan huomioimaan purkutöissä.

Polvijärven tekninen johtaja Ari Soikkeli kertoo, että kalustohallin nosto-ovet voidaan hyödyntää teknisen varikon pihalle rakennettavan varastohallin ovina. Paloaseman 50 000 euron purkukustannukset on laskettu mukaan kokonaisurakkaan. Pääurakoitsijana on Savo-Karjalan Eristys ja Saneeraus Oy. Peruskorjauksen kokonaiskustannukset ovat noin miljoona euroa. Paloaseman peruskorjauksen tulisi olla valmis vuoden loppuun mennessä.

- Paloaseman peruskorjauksen yhteydessä tehtävät torialueen kunnostustyöt alkavat kesäkuun aikana, Soikkeli sanoo.

Paloaseman asemamestari Jani Tanskanen kertoo, että paloaseman toimintaa joudutaan soveltamaan vallitsevan tilanteen mukaan. Palokalustoa on varastoituna vuokratiloihin eripuolilla kirkonkylää.

- Tilat ovat Polvijärvellä tiukassa. Toivottavasti kalusto saataisiin takaisin paloaseman halliin ennen talven pakkasia, Tanskanen esittää.

- Meidän urakkasopimuksen mukaan ambulanssi saadaan sisätiloihin lokakuun aikana, Soikkeli lupaa.

Paloaseman purkutöiden jälkeen Joen Purkupalvelu Oy siirtyy Polvijärven peruskorjattavan vapaa-aikatalon purkutöihin.

- Työt alkavat asbestitöillä ja kaivureita tarvitaan liikuntasalin lattian purkamiseen, Harri Tahvanainen mainitsee esimerkkinä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa