Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Kunnat kannustavat käyttämään työllistämisen kuntalisää - 155 lisää odottaa hakijaansa Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä

  • Arttu Koistinen

Kaksitoista kuntaa Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella ottivat tänä vuonna käyttöön yhteisen työllistämisen kuntalisän.

Kesäkuuhun mennessä työnantajille on myönnetty noin 75 kuntalisää. 155 kuntalisää odottaa vielä hakijaansa, Joensuun kaupunki tiedottaa.

Palkkio työllistämisestä on enimmillään 2 800 euroa. Kuntien tavoitteena on saada kaikki määrärahat käytettyä ja edistää työllisyyttä maakunnassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kunnat kannustavat työllistämistä pohtivia työnantajia selvittämään, voivatko he hyödyntää kuntalisää uusia työntekijöitä palkatessaan.

Työtön työnhakija voi omalta osaltaan tarkistaa kotikunnan työllisyyspalveluista, voiko hän hyödyntää kuntalisää työtä etsiessään, tiedotteessa ohjeistetaan.

Työllistämisen kuntalisän tavoitteena on tukea työnantajien työllistämispäätöksen syntymistä, tarjota työnhakijoille työnhakua nopeuttava apukeino ja estää työttömyyden pitkittymistä.

Joensuun kaupungin mukaan kuntalisän avulla syntyneiden työjaksojen toivotaan jatkuvan saman työnantajan palveluksessa tai toimivan ponnahduslautana seuraavaan työpaikkaan.

Kuntalisä on työnantajalle hakemuksesta myönnettävä palkkio työllistämisestä. Sitä myönnetään yrityksille, säätiöille, järjestöille ja yksityishenkilölle.

Palkkio on suuruudeltaan 350–360 euroa kuukaudessa, enimmillään 2 800 euroa.

Työllistämisen kuntalisä edellyttää 4–35 viikon työsuhdetta, jossa työaika on vähintään 18 tuntia viikossa. Palkattu työntekijä voi olla esimerkiksi puoli vuotta työttömänä ollut nuori tai yli 200 päivää työmarkkinatukea saanut henkilö.

Työllistämisen kuntalisä on käytössä pääosin yhtenäisillä periaatteilla Heinävedellä, Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Outokummussa, Polvijärvellä, Tohmajärvellä ja Valtimolla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa