Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Rääkkylän alakoulusta ei liene enää kouluksi

  • Sirpa Suomalainen
Rääkkylän koulukäytöstä tyhjennetty alakoulu on tutkittu homekoirien avustuksella, ja koirien kuonot ovat ilmaisseet epäilyttäviä paikkoja eri puolilla rakennusta.

Etenkin ulkoseinissä pilarien juuressa sekä seinän ja alapohjan rajapinnassa ja muutamissa vanhoissa kosteusvauriopaikoissa on tarpeen tehdä lisätutkimuksia.

Sekä henkilökunta että oppilaat ovat oireilleet rakennuksessa. Sisäilmaongelmiin havahduttiin vuoden vaihteessa, ja toiminta siirrettiin väistötiloihin maaliskuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Elinvoimalautakunta esittää, että rakennuksessa tehtäisiin lisätutkimuksia, jotta tiedettäisiin mihin käyttöön rakennus tulevaisuudessa voisi soveltua.

Purkamiskuluiksi on arvioitu liki 150 000 euroa, eikä lautakunta suosittele purkamista. Koulu- tai majoituskäyttöön ei lautakunnan mielestä rakennuksesta ilman mittavaa peruskorjausta ole, mutta sen sijaan jonkinlainen varastokäyttö voisi tulla kyseeseen.

Kunnanhallitukselle elinvoimalautakunta esittää lisäksi, että rakennukselle mietitään sopiva käyttötarkoitus ja että käyttökustannukset minimoidaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa