Tiistai, 18.12.2018 
Aapo, Aappo, Rami
Maakunta

Lieksan Merilässä on havaittu karhu – Poliisi: Turhaa liikkumista alueella vältettävä

  • Katri Keskitalo
  • Anne Marjola-Hassinen
Arkistokuva. Arkistokuva.

Lieksan keskustan pohjoispuolella on havaittu karhu. Poliisin tilannekeskuksen päivystäjän mukaan hätäkeskus sai ilmoituksen Merilän suunnassa liikkuvasta eläimestä noin klo 10.35 tiistaiaamuna.

– Ilmoituksen mukaan alueella liikkui pienikokoinen karhu, mahdollisesti pentu, poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan.

Poliisi etsii karhua parhaillaan. Koska Lieksassa poliisilla ja paikallisella riistanhoitoyhdistyksellä eli ole keskinäistä suurriistavirka-apusopimusta, Virva ry avustaa poliisia karhun etsinnässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lieksalainen Jaakko Muikku soitti karhusta hätäkeskukseen.

– Joku mies tuli sanomaan aamulla koiraa lenkittäneelle 8-vuotiaalle tytöllemme, että kannattaa mennä kotiin, sillä meidän tiellämme Jussintiellä oli liikkunut karhu. Todella paljon lapsiperheitä asuu tämän metsikön ympärillä, jossa karhua etsitään, hän kertoo.

Poliisin mukaan ei kuitenkaan ole poikkeuksellista, että juuri tällä alueella on havaittu karhu, sillä niitä on liikkunut alueella jo satoja vuosia.

– Tässä vaiheessa ei ole vielä arvioitu, että tilanne olisi vaarallinen. Jos koulut olisivat alkaneet, olisi asia hieman eri. Turhaa liikkumista alueella olisi kuitenkin vältettävä, jotta virka-avulle ja poliisille turvattaisiin työrauha. Emme halua alueelle niin sanottua karhuturismia.

Jos karhu löydetään, pyritään se karkoittamaan alueelta.

– Koitamme saada karhun järkiinsä ja pyrkiä karkoittamaan sen kaupungin alueelta pois, poliisi toteaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa