Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Toho vaihtoi omistajaa Karjalaisen suurkirppiksellä - "Teen välillä niin uskomattoman tuntuisia löytöjä"

  • Anni Kuittinen
  • Mikko Makkonen
Kovin tohina kirpputorilla oli heti aamukymmeneltä. Kovin tohina kirpputorilla oli heti aamukymmeneltä.

Karjalaisen toimitalon piha täyttyi lauantaiaamuna peräkärryistä ja myyntipöydistä, kun pihamaalla järjestettiin ensimmäistä kertaa suurkirppis. Myynnissä oli vaatteita, työkaluja ja kaikkea siltä väliltä.

Joensuulaiset Matti Maukonen ja Liisa Hallakorpi-Maukonen olivat tulleet myymään kotoa ylimääräiseksi jäänyttä tavaraa. Suurimmaksi osaksi myyntipöytä koostui lapsenlapsilta yli jääneistä tavaroista ja vaatteista.

- Lapsenlapset asuvat Saksassa ja Espanjassa. Meillä on heille aina reservivaatteet Suomessa, kun tulevat talvella käymään, Matti Maukonen kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Näitäkin talvikenkiä on pidetty vain kaksi viikkoa. Ensi jouluna kun he tulevat taas, nämä ovat jo pienet, Liisa Hallakorpi-Maukonen totesi kenkiä esitellen.

Maukoset kierrättävät paljon tavaroitaan. Niitä viedään välillä Konttiin, välillä myydään netissä Tori.fi-sivustolla. Myymisen lisäksi he tekevät myös itse ostoksia kirpputoreilla.

- Se on kai naisten tyyli, että sinne viedään iso kassillinen tavaraa myyntiin, mutta tuodaan saman verran takaisin. Minä aina siunailen, että älä vaan tuo enää mitään, Matti Maukonen nauraa puolisolleen.

- Mutta minä teen välillä niin uskomattoman tuntuisia löytöjä. Ihan naurettaviahan ne välillä ovat, mutta niistä tulee hyvä mieli pitkäksi aikaa, Hallakorpi-Maukonen toteaa.

Yhdeksi mukavaksi kirpputorilöydöksi hän nimeää pienen kannun, jolle löytyi samanlainen pari kotoa jo valmiiksi.

Erkki Puhakka kierteli kirpputorilla ja ostatteli Kari Väänäseltä ilmakivääriä. Aseen osto kiinnosti selvästi myös muita ja ympärille kerääntyikin heti joukko miesväkeä.

Ostoaie jäi vielä toistaiseksi hautumaan, mutta mukaan oli lähtenyt jo toho eli kaasupoltin uunin lämmittämistä varten.

- Ei minulle ole mitään tiettyä etsinnässä. En minä tätä tohoakaan tullut ostamaan, mutta kun löysin, niin ostin, Puhakka totesi.

Hänenkin puolisonsa tuntui olevan innokas kirpputorien kiertäjä, joten Puhakka kierteli alueella maltillisemmin mielin.

Myöskään myyntipaikkoja kierrelleellä Sirpa Tervolla ei ollut mielessään mitään erityistä. Noin kerran kuukaudessa kirpputoreilla kiertävän Tervo myikin ennen tavaraa kirpputoreilla. Nyt hän toteaa, että myyminen on paljon helpompaa esimerkiksi Tori.fi-sivustolla.

- Se on niin helppoa, kun ihmiset tulevat kotoa hakemaan tavarat, eikä tarvitse itse niitä kuljetella mihinkään.

A70I5339Karjalainen20180909

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa