Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Maakunta

Harjoitus Joensuun lentokentällä: Lentokoneen laskeutuminen epäonnistui, kone syttyi palamaan

  • Anni Kuittinen
  • Jarno Artika
Arkistokuva Joensuun lentokentältä. Arkistokuva Joensuun lentokentältä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos harjoitteli keskiviikkona viranomisten välistä yhteistoimintaa lento-onnettomuusharjoituksessa Joensuun lentoasemalla, pelastuslaitos tiedottaa.

Kuvitteellisessa harjoituksessa Vaivion suunnalta tulleen lentokoneen laskeutuminen epäonnistui, minkä seurauksena lentokone ajautui kiitotieltä sivuun. Kone katkesi ja syttyi palamaan.

Lentokoneessa oli neljä lentohenkilökuntaan kuuluvaa sekä 25 matkustajaa. Harjoituksessa lentokoneen matkustajista 14 oli vakavasti loukkaantuneita ja heidät kuljetettiin sairaalaan. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lentoasemien on harjoiteltava viranomaisen kanssa yhteistoimintaa vuosittain erilaisissa tilanteissa. Harjoituksessa Karelia-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveydenhoidonopiskelijat maskeerattiin onnettomuudessa loukkaantuneiksi eri asteisin vammoin.

Pelastuslaitos ja ensihoito harjoittelivat lääkinnällistä pelastustoimintaa ja potilaiden hoitamista suuronnettomuustilanteessa.

Harjoitukseen osallistui pelastuslaitoksen lisäksi Siunsoten ensihoito ja keskussairaala, Itä-Suomen poliisilaitos, Pohjois-Karjalan rajavartiosto, Kainuun prikaati, Finavia, ANS Finland, RTG, Karelia AMK, Kuopion hätäkeskus ja lentoyhtiö Norra.

Harjoituksesta tiedotti Pohjois-Karjalan pelastuslaitos.

Aiemmin aiheesta:

Suuri harjoitus: Myrkyllinen pulma Penttilässä, Kuhasalossa on aseellinen selkkaus torstaina

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa